Logotip Komunalnog društva GRAD - Supetar

Komunalno društvo GRAD d.o.o.

E-mail kdgrad@st.t-com.hr Telefon +385 (0)21 631 077Lokacija Ulica Žedno-Drage 7, 21400 Supetar, Otok Brač


Warning: "continue" targeting switch is equivalent to "break". Did you mean to use "continue 2"? in /home2/kdgrad/public_html/modules/mod_jux_megamenucss3/helper.php on line 181

Hortikulturni odjel se bavi uređenjem i održavanjem zelenih površina grada Supetra, te prigradskih naselja Mirca, Škrip i Splitska. U sklopu ove usluge vrši se dva puta godišnje izmjena sezonskog cvijeća na području grada Supetra, te proljetna sadnja sezonskog cvijeća na rivi u Splitskoj, kod štandarca u Škripu, te na trgu kod Keruma u Mircima.

Usluge uređenja i održavanja zelenila nudimo i zainteresiranim pravnim osobama i građanima, koji žele imati uredan vrt bez angažiranja vlastitih radnih snaga.

 

Pogon građevinsko-zanatske usluge zamišljen je na način da se kroz istog mogu servisirati potrebe saniranja i izgradnje javnih prometnih površina, saniranje i izgradnja nove komunalne infrastrukture i opreme za račun Grada Supetra, uređenje plaža, pristupnih staza i sl.,te ostale građevinsko-zanatske radove izvedene prema trećim licima. Pogon je opremljen potrebnom građevinskom mehanizacijom i stolarskom radionom. U ljetnim mjesecima, kada su zbog turističke sezone zatvoreni građevinski radovi, djelatnici ovog pogona se koriste za čišćenje plaža i druge pomoćne servise Gradu Supetru i Turističkoj zajednici Grada Supetra u svrhu promicanja turizma kao što su montaža i demontaža bina i sjedalica na vanjske pozornice i sl. za potrebe kulturnih događanja Supetarskog ljeta.

Komunalno društvo "Grad" skuplja i organizirano odvozi komunalni otpad na području Grada Supetra, na način propisan Odlukom  o obveznom korištenju komunalne usluge održavanja čistoće u dijelu koji se odnosi na sakupljanje i odvoz komunalnog otpada (Sl. glasnik Grada Supetra,br. 04/2004) .Tom Odlukom  regulira se obvezno korištenje komunalne usluge sakupljanja i odvoza komunalnog otpada.

Komunalnim otpadom u smislu zakona o otpadu (NN 178/04 i 111/06) smatra se  otpad iz kućanstva, otpad koji nastaje čišćenjem javnih površina i otpad sličan otpadu iz kućanstva koji nastaje u gospodarstvu, ustanovama i uslužnim djelatnostima. Svi korisnici usluge dužni su komunalni otpad odlagati u tipske kontejnere, kante ili plastične vreće na način da se s istima može što lakše rukovati prilikom utovara.

Poslovi čišćenja, pometanja i održavanja javno prometnih površina, uređenje i održavanje zelenih površina te čišćenje i održavanje plaža Grada Supetra definirani su s tri godišnja ugovora:

1. Ugovor o obavljanju poslova održavanja javno prometnih površina i parkova koji obuhvaća:

  • održavanje javnih površina i komunalne opreme te manji zahvati na tekućem održavanju javnih površina
  • hortikulturno uređenje javnih površina (rezidba stabala i oblikovanje linijskih travnjaka i drvoreda te veza sa cvijećem)
  • uređenje parkova
  • održavanje ulica u naselju
  • održavanje oborinskih kanala
  • održavanje groblja
  • održavanje vertikalne pometene signalizacije

2. Ugovor o čišćenju javno prometnih površina i odvoz glomaznog otpada na području Grada Supetra (ugovor definira površine za čišćenje i njegovu dinamiku)

3. Ugovor o uređenju i održavanju gradskih plaža

 

Prostor gradske tržnice sastoji se od stolova za prodaju ribe, stolova za prodaju voća i povrća te kioska za prodaju mješovite robe-trgovina na malo.

Radno vrijeme tržnice je 05: 00 h do 13:00 h svakodnevno.

Društvo upravlja javnim otvorenim i zatvorenim parkiralištima sukladno odluci Grada Supetra od datuma 09.lipnja 2008. godine.

Osobe sa invalidskom imaju osiguran besplatan parking.

Parkiralište pokraj Lučke kapetanije omogućava besplatno parkiranje i zadržavanje 15 minuta u trenutku dolaska i odlaska trajekta.

Korisne informacije

Cjenik javnih parkirališta pod naplatom

Sukladno odluci Grada Supetra (Službeni glasnik Grada Supetra, br.07/2008 od 27. lipnja 2008.) društvo provodi red u lukama i vrši naplatu lučkih pristojbi na području Grada Supetra.

U luci "Stari Porat" korisnicima je na raspolaganju 125 komunalnih vezova i 5 komercijalnih vezova.

Cijena komunalnih vezova po dužnom metru iznosi 200,00 kn godišnje. Cijena za komercijalne vezove iznosi 12,00 kn po dužnom metru dnevno plus usluga struje i vode.

Trenutno su svi komunalni vezovi popunjeni te nema slobodnih vezova.

 

Odlukom o grobljima Grada Supetra i Odlukom o povjeravanju groblja na području Grada Supetra na upravljanje, održavanje i uređenje Komunalnom društvu "Grad" d.o.o. Supetar ("Službeni glasnik Grada Supetra" broj 06/2008.), Društvo obavlja poslove Uprave groblja na području Grada Supetra. Upravljanje grobljem podrazumijeva dodjelu grobnih mjesta, uređenje, održavanje i rekonstrukciju groblja na način koji odgovara tehničkim i sanitarnim uvjetima, pri čemu treba voditi računa o zaštiti okoliša a osobito o krajobraznim i estetskim vrijednostima.

U službenim prostorijama Društva možete predati obavijesti o smrti, sućuti, sjećanja i zahvale koje se objavljuju u dnevnim novinama Slobodna Dalmacija. Obavijesti o smrti za naredan dan potrebno je dostaviti do 18,00 h. Sve ostale obavijesti dostaviti dva ili tri dan prije objavljivanja.

Kontakt podaci

Komunalno društvo GRAD d.o.o.

Ulica Žedno-Drage 7
21400 Supetar
Otok Brač

Tel: +385(0)21 631 077

Fax: +385(0)21 631 107

Ove web stranice koriste kolačiće radi što boljeg iskustva posjetitelja stranice. Molimo da prije korištenja web stranice pročitate opće uvjete korištenja, uvjete zaštite osobnih podataka i Informacije o kolačićima. Klikom na poveznicu 'Zatvori' potvrđujete prihvaćanje kolačića na ovim stranicama.